Oprichting

Op 6 oktober 2014 is ons orkest opgericht. Als onderdeel van de muziekschool CQ in Emmen heeft het orkest meer dan 35 jaar bestaan, maar toen de muziekschool werd opgeheven, werd er door de leden unaniem besloten om zelfstandig verder te gaan onder de naam Kamerorkest Emmen. 

Bezetting

De leeftijd van de leden van ons kamerorkest is gevarieerd. Door jong en oud worden de volgende volgende instrumenten bespeeld: violen, altviolen, cello's en contrabassen, dwarsfluiten, een hobo, klarinetten en een fagot. Af en toe hebben we een gastspeler die solo met ons orkest meespeelt.

Repetities

We zijn een enthousiast stel want de eersten staan al voor zeven uur in de zaal. Er moet natuurlijk het één en ander worden klaargezet. We vinden het vooral belangrijk dat we plezier hebben in het samenspelen, want hoe serieus we ook zijn, we zijn amateurs en er moet ook ruimte zijn voor een gezellig praatje. We zijn heel blij met onze jonge leden die met hun jeugdig enthousiasme, de vaart  er heel goed in weten te houden. Nieuwsgierig geworden? Er is altijd ruimte om eens vrijblijvend met ons mee te spelen, we heten je van harte welkom!

Vlinder

In ons logo is de vlinder te zien, de link naar vlinderstad Emmen. Een vlinder gaat graag van de ene bloem naar de andere, verschillend van kleur en grootte maar aantrekkelijk op zijn eigen manier. Zo spelen wij stukken van verschillende muziekkleuren, stijlen en grootte, als een vlinder steeds op zoek naar iets nieuws. Samen vormen al die verschillende stukken een mooi muzikaal boeket.

gallery/vlinder bloem

Repertoire

Onder leiding van dirigent Pieternel Pirenne speelt ons orkest muziek op allerlei gebied. Meestal klassiek, maar ook filmmuziek of iets uit een musical. Pieternel haalt het beste in ons naar boven en door haar enthousiasme en geduld zijn de repetitieavonden erg ontspannen en plezierig.

Optredens

Ons orkest heeft een paar maal per jaar een optreden op verschillende locaties. Vaak is dit in een ongedwongen sfeer. We hebben een aantal keren samengewerkt met andere muziekgroepen, maar ook met jonge leerlingen van een muziekschool. Met veel enthousiasme hebben we een muziekexamenkandidaat begeleid als onderdeel van zijn examen. Een aantal jaren hebben we mee mogen werken aan de opening van het culturele seizoen van Emmen. Het openingsoptreden in de Grote Kerk was standaard voor ons gereserveerd. We kregen daar steeds veel positieve reacties op. Hoogtepunt voor ons was toch wel de medewerking aan het project Bloei in 2016. Samen met Bigband Emmen wormden we de muziekale omlijsting van het project "Van goede grond", dat ook werd opgevoerd in het nieuwe Atlastheater als onderdeel van de opening. Het programma werd door RTV Emmen uitgezonden.