Bijgewerkt 3 januari 2024  

Oprichting

Op 6 oktober 2014 is ons orkest opgericht. Daarvóór bestond het al meer dan 35 jaar als onderdeel van de muziekschool CQ in Emmen. Toen de muziekschool werd opgeheven, besloten de leden unaniem om zelfstandig verder te gaan onder de naam Kamerorkest Emmen.

Bezetting

We hebben doorgaans 25 à 30 leden. Jong en oud, strijkers en blazers. Af en toe hebben we een gastspeler die solo met ons orkest meespeelt. 

Repetities

We zijn een enthousiast stel want de eersten staan al voor zeven uur in de zaal. Er moet natuurlijk het één en ander worden klaargezet. Vooral belangrijk is het plezier in het samenspelen, want hoe serieus we ook zijn, we zijn amateurs en er moet ook ruimte zijn voor een gezellig praatje. We zijn heel blij met onze jonge leden die met hun jeugdig enthousiasme, de vaart er goed in weten te houden!

 

Vlinder

In ons logo is de vlinder te zien, de link naar vlinderstad Emmen. Een vlinder gaat graag van de ene bloem naar de andere, verschillend van kleur en grootte maar aantrekkelijk op zijn eigen manier. Zo spelen wij stukken van verschillende muziekkleuren, stijlen en grootte, als een vlinder steeds op zoek naar iets nieuws. Samen vormen al die verschillende stukken een mooi muzikaal boeket.

Concerten

Wij geven ongeveer twee keer per jaar een concert. Het repetoire is veelzijdig: klassiek uit verschillende tijden maar ook film- en musicalmuziek. 

Nieuwsgierig geworden? Er is altijd ruimte om eens vrijblijvend met ons mee te spelen, we heten je van harte welkom!

vlinder