Bijgewerkt 16 juni 2022

18 mei 2019

 

In een goed gevulde Margarethakerk in Odoorn hebben we op 18 mei 2019 een mooi concert gegeven. De hoofdmoot van het concert was Scandinavische muziek. We begonnen met de Peer Gynt suite van Grieg. Een verhalenvertelster verzorgde de vertelling rondom de muziek en ter afsluiting zong één van onze leden het wiegelied. Na de pauze speelden we korte werkjes waaronder de Noorse Dans van Grieg en een bewerking van Finlandia van Sibelius.

9 december 2019

 

Het kerstconcert voor de bewoners van Zuidermarke en genodigden werd voor ons weer mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers van Zuidermarke. Dank hiervoor! Het was een 'dansend' programma. We speelden onder andere het Andante in C-dur voor fluit en orkest van Wolfgang Amadeus Mozart met als soliste Carmen Van Eijsden,  zweedse dansen van Friedrich Mehler en twee tango's van Angel Villoldo. Het programma werd afgesloten met bekende kerstmelodieën! Het publiek was enthousiast en sommigen vonden het jammer dat dit programma maar één keer uitgevoerd werd. Zeer voldaan konden wij het jaar afsluiten!

 

Vervallen vanwege het Corona virus:

16 mei 2020

 

CONCERT in samenwerking met het Kinder Toonkunstkoor Emmen. De muzikale leiding lag in handen van onze dirigente Pieternel Pirenne en de dirigent van het koor, Jeroen Zijlstra. Op het programma van Kamerorkest Emmen stond het muzikale sprookje Peter en de Wolf van Sergej Prokofjev. Het kinderkoor zou een eigen programma verzorgen.

Eerdere optredens

Ons orkest heeft een paar maal per jaar een optreden op verschillende locaties. Vaak is dit in een ongedwongen sfeer. We hebben een aantal keren samengewerkt met andere muziekgroepen, maar ook met jonge leerlingen van een muziekschool. Met veel enthousiasme hebben we een muziekexamenkandidaat begeleid als onderdeel van zijn examen. Een aantal jaren hebben we mee mogen werken aan de opening van het culturele seizoen van Emmen. Het openingsoptreden in de Grote Kerk was standaard voor ons gereserveerd. We kregen daar steeds veel positieve reacties op. Hoogtepunt voor ons was toch wel de medewerking aan het project Bloei in 2016. Samen met Bigband Emmen wormden we de muziekale omlijsting van het project "Van goede grond", dat ook werd opgevoerd in het nieuwe Atlastheater als onderdeel van de opening. Het programma werd door RTV Emmen uitgezonden.