Bijgewerkt 3 januari 2024  

18 mei 2019

 

In een goed gevulde Margarethakerk in Odoorn hebben we op 18 mei 2019 een mooi concert gegeven. De hoofdmoot van het concert was Scandinavische muziek. We begonnen met de Peer Gynt suite van Grieg. Een verhalenvertelster verzorgde de vertelling rondom de muziek en ter afsluiting zong één van onze leden het wiegelied. Na de pauze speelden we korte werkjes waaronder de Noorse Dans van Grieg en een bewerking van Finlandia van Sibelius.

9 december 2019

 

Het kerstconcert voor de bewoners van Zuidermarke en genodigden werd voor ons weer mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers van Zuidermarke. Dank hiervoor! Het was een 'dansend' programma. We speelden onder andere het Andante in C-dur voor fluit en orkest van Wolfgang Amadeus Mozart met als soliste Carmen Van Eijsden,  zweedse dansen van Friedrich Mehler en twee tango's van Angel Villoldo. Het programma werd afgesloten met bekende kerstmelodieën! Het publiek was enthousiast en sommigen vonden het jammer dat dit programma maar één keer uitgevoerd werd. Zeer voldaan konden wij het jaar afsluiten!

 

21 juni 2022

 

Op 21 juni j.l. hadden wij in samenwerking met zanggroep Vocation een uitvoering in de dorpskerk van Sleen. Op het programma stond onder andere 'De Poort van Kiev' van Moessorgski, 'Down the road' van Dvorâk en 'Pomp and Circumstances' van Elgar.

Wij hebben ervan genoten om na twee jaar 'coronastilte' weer op te mogen treden. De combinatie van het koor en orkest, het enthousiaste publiek en de prachtige kerk maakte het tot een onvergetelijke middag! 

 

Eerdere optredens

Ons orkest heeft een paar maal per jaar een optreden op verschillende locaties. Vaak is dit in een ongedwongen sfeer. We hebben een aantal keren samengewerkt met andere muziekgroepen, maar ook met jonge leerlingen van een muziekschool. Met veel enthousiasme hebben we een muziekexamenkandidaat begeleid als onderdeel van zijn examen. Een aantal jaren hebben we mee mogen werken aan de opening van het culturele seizoen van Emmen. Het openingsoptreden in de Grote Kerk was standaard voor ons gereserveerd. We kregen daar steeds veel positieve reacties op. Hoogtepunt voor ons was toch wel de medewerking aan het project Bloei in 2016. Samen met Bigband Emmen wormden we de muziekale omlijsting van het project "Van goede grond", dat ook werd opgevoerd in het nieuwe Atlastheater als onderdeel van de opening. Het programma werd door RTV Emmen uitgezonden.

CONCERT 19 december 2022

 

Voor ons kerstconcert waren we dit jaar welkom in woonzorglocatie De Bleerinck in Emmen. Op het programma stond onder andere Sinfonia II van Benda, Pastorale van het Kerstconcert van Corelli en diverse kerstliederen afgewisseld met pianospel en zang door Hans Vliegenthart. Dat het een succes was bleek uit de volgende woorden van één van de medewerkers:

 

'Nogmaals hartelijk dank voor het geweldige optreden van gisteravond, wat een mooie muzikale verrassing was het! Er werd vanmorgen nog door menigeen over gesproken'. 

CONCERTEN 25 november 2023, dorpshuis Oranjedorp

en op 17 december 2023, De Bleerinck Emmen


Voor de eerste keer speelden wij in het dorpshuis in Oranjedorp. Omdat de zaal laag is, was het lastig spelen. De blazers achterin het orkest hoorden de rest van het orkest niet goed. Maar het publiek was enthousiast. We speelden een gevarieerd programma waarbij een Sinterklaasmedley niet ontbrak. Daarbij werd vrolijk meegezongen en in een opgewekte sfeer ging iedereen naar huis. We danken het dorpshuis voor hun gastvrijheid!

 

Ook in de Bleerinck hebben we een heerlijk kerstconcert kunnen geven. Een aantal oud-leden van ons orkest die nu in de Bleerinck wonen, konden daarbij aanwezig zijn.

CONCERT 3 juni 2023


Onder de enthousiaste leiding van dirigent Pieternel Pirenne is voor het lenteconcert een gevarieerd programma tot stand gekomen. We startten het concert met het Ukraïnse volkslied. Niet alleen voor de aanwezige mensen uit Ukraïne maar ook voor ons was het een indrukwekkend begin. Daarna speelden we werken van Purcell en Benda, een tijdgenoot van Mozart, en was er ruimte voor wat lichtere muziek. Eén van de hoogtepunten was het eerste deel van een concert van Vivaldi voor 2 violen en orkest. Hein Oosterman en Esther Vliegenthart waren de solisten. We kijken er met een voldaan gevoel op terug!